Cydr Lubelski Niefiltrowany - Prosto z jabłka

05 lipca

Piątek, piąteczek, piątunio... Gdy na horyzoncie pojawia się TEN dzień, a wraz z nim letni weekend Nasze myśli od razu uciekają w stronę grilla, zapachu kiełbasek, zimnych, a wręcz lodowatych puszek lub butelek z piwem. U Nas nie było inaczej, aż do pewnego momentu. "A cydru próbowałeś?" No nie próbowałem, ale już po kilku łykach zapałałem miłością gorącą i dozgonną. Dlaczego? 
Bo cydr to lekki i orzeźwiający, niskoprocentowy alkohol z jabłek. Produkowany przez fermentację świeżo tłoczonego soku lub koncentratu z soku jabłkowego. Świetnie gasi pragnienie i w szklance połyskuje czystym złotem. Jego uniwersalność sprawia, że można pić go zarówno solo, jak i do posiłków. Prosto z butelki lub przez słomkę – odkrywając jeszcze bardziej owocowy smak.
Cydr wyróżnia się z tłumu. Ma swój własny styl - lekki i wygodny. Jego designerskie opakowanie z charakterystycznymi trzema jabłkami na etykiecie nie umknie uwadze nikogo. To najbardziej naturalne orzeźwienie. Idealny na domówki i pikniki. Spotkasz go też w modnych klubach, kawiarniach i knajpkach. Ciesz się ulubionym smakiem Cydru Lubelskiego pijąc go wprost ze zmrożonej butelki, przez słomkę albo w wysokiej szklance pełnej lodu.
Cydr Lubelski posmakujemy w kilku wariantach:
  • CYDR LUBELSKI KLASYCZNYod niego wszystko się zaczęło. Wytwarzany w 100% ze świeżo wyciśniętego soku z dojrzałych, polskich jabłek, którym zawdzięcza intensywny i orzeźwiający smak. Bardzo lekki i pełen przyjemnych, naturalnych bąbelków.
  • CYDR LUBELSKI NIEFILTROWANY - kwintesencja naturalnego cydru najwyższej jakości. Świeżo tłoczony sok z jabłek wraz z aromatycznym miąższem poddany zostaje naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze, dzięki czemu zachowane zostają najcenniejsze składniki owoców. Po zakończonej fermentacji i leżakowaniu cydr nie jest filtrowany. Do butelek trafia naturalnie mętny i delikatnie musujący.
  • CYDR LUBELSKI ANTONÓWKA NIEFILTROWANY - wytwarzany ze szlachetnej odmiany aromatycznych polskich Antonówek. Powstaje w procesie naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze. Po zakończonej fermentacji i leżakowaniu nie jest filtrowany Cydr o niezapomnianym smaku podkreślającym wyjątkowość polskiej Antonówki.
  • CYDR LUBELSKI ANTONÓWKA - pierwszy na polskim rynku cydr jednoodmianowy, powstały z aromatycznych i soczystych polskich Antonówek. Twardy miąższ oraz gładka, błyszcząca skórka tej odmiany jabłek nadają cydrowi szlachetną słomkową barwę z jasnymi akcentami. Lekko kwaskowy smak Antonówek zrównoważony jest niewielką ilością cukru pozostałą po zakończeniu procesu fermentacji.
  • CYDR LUBELSKI LODOWY - o niespotykanej intensywności walorów smakowych i aromatycznych. Na 1 litr potrzeba przynajmniej 5,5 kg jabłek z których niska temperatura wydobywa samą esencję smaku i aromatu.

RYTUAŁ SERWOWANIA
- podawaj w małej butelce - nie musisz mieć otwieracza
- pij przez słomkę - dzięki niej odkryjesz jeszcze bardziej owocowy smak cydru
- w upalny dzień podawaj w szklance typu long wypełnionej kostkami lodu
- Cydr Lubelski Lodowy to doskonały aperitif i deser - podawaj schłodzony, w  kieliszkach do białego wina

Wpis powstał w ramach kampanii Cydr Lubelski Niefiltrowany 
na zlecenie agencji trnd Polska.


Zobacz również

0 komentarze

Pisząc komentarz na blogu wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych.

Facebook

Instagram