Cydr Lubelski Niefiltrowany - Prosto z jabłka
05 lipcaBo cydr to lekki i orzeźwiający, niskoprocentowy alkohol z jabłek. Produkowany przez fermentację świeżo tłoczonego soku lub koncentratu z soku jabłkowego. Świetnie gasi pragnienie i w szklance połyskuje czystym złotem. Jego uniwersalność sprawia, że można pić go zarówno solo, jak i do posiłków. Prosto z butelki lub przez słomkę – odkrywając jeszcze bardziej owocowy smak.
Cydr Lubelski posmakujemy w kilku wariantach:
- CYDR LUBELSKI KLASYCZNY - od niego wszystko się zaczęło. Wytwarzany w 100% ze świeżo wyciśniętego soku z dojrzałych, polskich jabłek, którym zawdzięcza intensywny i orzeźwiający smak. Bardzo lekki i pełen przyjemnych, naturalnych bąbelków.
- CYDR LUBELSKI NIEFILTROWANY - kwintesencja naturalnego cydru najwyższej jakości. Świeżo tłoczony sok z jabłek wraz z aromatycznym miąższem poddany zostaje naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze, dzięki czemu zachowane zostają najcenniejsze składniki owoców. Po zakończonej fermentacji i leżakowaniu cydr nie jest filtrowany. Do butelek trafia naturalnie mętny i delikatnie musujący.
- CYDR LUBELSKI ANTONÓWKA NIEFILTROWANY - wytwarzany ze szlachetnej odmiany aromatycznych polskich Antonówek. Powstaje w procesie naturalnej fermentacji w niskiej temperaturze. Po zakończonej fermentacji i leżakowaniu nie jest filtrowany Cydr o niezapomnianym smaku podkreślającym wyjątkowość polskiej Antonówki.
- CYDR LUBELSKI ANTONÓWKA - pierwszy na polskim rynku cydr jednoodmianowy, powstały z aromatycznych i soczystych polskich Antonówek. Twardy miąższ oraz gładka, błyszcząca skórka tej odmiany jabłek nadają cydrowi szlachetną słomkową barwę z jasnymi akcentami. Lekko kwaskowy smak Antonówek zrównoważony jest niewielką ilością cukru pozostałą po zakończeniu procesu fermentacji.
- CYDR LUBELSKI LODOWY - o niespotykanej intensywności walorów smakowych i aromatycznych. Na 1 litr potrzeba przynajmniej 5,5 kg jabłek z których niska temperatura wydobywa samą esencję smaku i aromatu.
RYTUAŁ SERWOWANIA
- podawaj w małej butelce - nie musisz mieć otwieracza
- pij przez słomkę - dzięki niej odkryjesz jeszcze bardziej owocowy smak cydru
- w upalny dzień podawaj w szklance typu long wypełnionej kostkami lodu
- Cydr Lubelski Lodowy to doskonały aperitif i deser - podawaj schłodzony, w kieliszkach do białego wina
Wpis powstał w ramach kampanii Cydr Lubelski Niefiltrowany
na zlecenie agencji trnd Polska.
0 komentarze
Pisząc komentarz na blogu wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych.