Kurczak w indyjskim sosie śmietanowym Korma PATAK'S
04 czerwca
Dziś chciałabym zaprosić Was na kurczaka w indyjskim sosie śmietanowym Korma :) Danie jest bardzo proste w przyrządzeniu, a jego zapach unosi się w całym mieszkaniu :) Sos jest aromatyczny, cudownie łagodny, idealny dla dzieci oraz osób, które nie lubią zbyt ostrych smaków. Zawiera wiórki kokosowe i delikatnie zbalansowaną mieszankę autentycznych przypraw z imbirem i czosnkiem.
Składniki:
- 1 pierś z kurczaka,
- 1 słoik sosu Korma Patak's,
- 1 średnia cebula,
- 1 mała cukinia,
- 2 łyżki oleju roślinnego,
- 2 łyżeczki zmielonego, czarnego pieprzu,
- 2 łyżki śmietany,
- 2 łyżki posiekanej, świeżej kolendry.
Pierś z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę. Cebulę drobno siekamy, a cukinię kroimy w plasterki. Na rozgrzanej patelni z olejem smażymy cebulę do momentu aż się zeszkli. Dodajemy kurczaka i cukinię i smażymy przez około 5 minut. Następnie dodajemy sos Korma Patak's, doprawiamy pieprzem do smaku. Doprowadzamy do wrzenia, zmniejszamy ogień i smażymy około 20-25 minut.
Całość podajemy z ryżem, przed podaniem posypując kolendrą.
0 komentarze
Pisząc komentarz na blogu wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych.