Wielkanoc z waflami SiejeJe - tradycja i nowoczesność
14 kwietnia
Od dawien dawna Święta kojarzą się z rodziną, spokojem, radością i obżarstwem :) Sama osobiście nie mogę się doczekać, kiedy zjem potrawy przygotowywane raz, no może dwa razy do roku. I tak jak Boże Narodzenie spędziłam niemal na głodzie przez karmienie piersią, tak teraz, kiedy Marysia jest już większa zjem sobie to i tamto :D
Większość z Nas stawia na tradycję, żurek w chlebie, sałatka jarzynowa czy mazurek. Absolutnie nie mam nic przeciwko tradycji, ale coraz częściej spotykamy się z nowoczesnością wplecioną w Nasze święta. No może sushi bym na Wielkanoc nie zjadła :) Chciałabym dzisiaj wspólnie z marką SiejeJe zaproponować Wam świąteczny stół w innej odsłonie. Czemu w innej odsłonie? Chleb i biszkopt zastąpiliśmy waflami :) I to nie byle jakimi :D
SiejeJe to marka produktów ekologicznych, zawierających błonnik. Są to produkty bez cholesterolu i konserwantów. Wafle zbożowo-ryżowe produkowane są wyłącznie z naturalnych surowców najwyższej jakości, niemodyfikowanych genetycznie (GMO Free). Dzięki temu pomagają w utrzymaniu zdrowej i zbilansowanej diety. Same wafle są delikatne, chrupiące i bardzo przyjemne w smaku. Dostępne są trzy warianty smakowe: wafle orkiszowe, amarantusowe i gryczane. Nie powiem, które z nich są najlepsze :) Dla mnie każdy z nich jest wyjątkowy. Wafli możemy użyć zarówno jako przekąskę, jak i zamiennik np. pieczywa. Świetnie nadają się do deserów i dań wytrawnych.
Mimo tego, że szybko znikają ze stołu zostaną z Nami na dłużej. Nie bójcie się zaryzykować i wprowadzić do Waszych domów odrobinę "inności" nie tylko na Święta, a być może wujek Stefan czy ciocia Zosia sami zechcą zmienić tradycję w nowoczesność :)
Wspólnie z SiejeJe chcielibyśmy złożyć Wam najserdeczniejsze życzenia z okazji Świąt Wielkanocnych :) Spędźcie ten czas w gronie rodzinnym, wylogowani ze świata wirtualnego :)
Wpis powstał w ramach współpracy z marką SiejeJe.
0 komentarze
Pisząc komentarz na blogu wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych.