Roladki z tortilli w czterech odsłonach
19 lipca
Przychodzi taki dzień kiedy każdy z Nas zjadłby coś pysznego i przygotowanego w kilka minut. Nie dziwię się, szczególnie teraz - będąc w zaawansowanej ciąży i z doskwierającym kręgosłupem stanie w kuchni dłuższy czas bywa uciążliwe :) I nie wiem czemu, ale tortilla zawsze kojarzy mi się z czymś smacznym, nie ważne czy jest przygotowana w formie tradycyjnej, czy jako quesadilla. Dzisiejszy przepis to doskonała propozycja zarówno na przystawkę, kolację czy drugie śniadanie do pracy. Przygotowanie zajmuje kilka minut, a efekt jest naprawdę smaczny!
Moja propozycja to roladki z czterema nadzieniami. I choć mogą wydawać się podobne do siebie, różnią się smakiem :) Tak naprawdę możecie użyć czego tylko chcecie: kurczaka, łososia, sałaty, majonezu, jednym słowem wszystkiego co macie w lodówce. Kompozycje są dowolne :)
Składniki:
- 4 tortille pomidorowe,
- serek topiony (tzw. kiełbaska wędzony i o smaku paprykowym Mlekovita),
- papryka żółta (pokrojona w paski),
- papryka czerwona (pokrojona w paski),
- zielone oliwki (drobno pokrojone),
- świeży ogórek (pokrojony w paski),
- ogórek małosolny (pokrojony w paski),
- wędlina (pokrojona w paski).
Placki tortilli smarujemy serkiem, zostawiając jeden z brzegów nieposmarowany. Na serek układamy dowolne składniki. Całość zwijamy w ciasny rulon. Z jednej i drugiej strony tortilli odkrawamy końcówki i kroimy rulon na 5 części.
Roladki nr 1: serek paprykowy, ogórek małosolny, papryka żółta i czerwona, wędlina.
Roladki nr 2: serek paprykowy, wędlina, oliwki, ogórek świeży, papryka żółta.
Roladki nr 3: serek wędzony, ogórek małosolny, papryka żółta i czerwona.
Roladki nr 4: serek wędzony, ogórek świeży, wędlina, papryka czerwona.
Smacznego!
0 komentarze
Pisząc komentarz na blogu wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych.