Pierś z kurczaka w sosie seczuańskim

11 czerwca

Piękna pogoda zawitała na Podlasie (i nie tylko) na dobre :) Obudziliśmy się ze snu i korzystamy z uroków wiosny (a może już lata) ile tylko się da. 3/4 czasu w ciągu dnia spędzamy na podwórku: na placu zabaw lub na działce. Nie ma czasu na stanie przy garach godzinami, więc szykujemy coś na szybko. I taką też propozycję mam dla Was dzisiaj. 

Składniki:
- Sos Seczuański Łowicz,
- 350 g piersi z kurczaka,
- 2 łyżki oliwa z oliwek,
- 200 g makaronu.

W garnku gotujemy wodę na makaron. Kiedy woda zacznie się gotować, wrzucamy makaron i gotujemy według czasu podanego na opakowaniu. Mięso myjemy, osuszamy, kroimy w kostkę. Na rozgrzanej patelni z odrobiną oliwy z oliwek smażymy kurczaka. Doprawiamy przyprawami umieszczonymi pod wieczkiem i smażymy na złoty kolor. Zawartość słoika wylewamy na patelnię z mięsem i doprowadzamy do wrzenia. Gotujemy około 2 minut. Ugotowany makaron odcedzamy, układamy na talerzu i polewamy sosem z mięsem. 

Smacznego!

Wpis powstał w ramach kampanii sosów Łowicz organizowanej przez Agencję Reklamową Streetcom.


Zobacz również

0 komentarze

Pisząc komentarz na blogu wyrażasz zgodę na przetwarzanie danych.

Facebook

Instagram